Back to top

Întrebări frecvente

Găsește răspunsuri la întrebările tale.

Întrebări frecvente

Pot să utilizez orice produs de curăţat în locuinţă atunci când avem o fosă septică?

Clorul şi produsele care conţin clor nu sunt recomandate, pentru că distrug bacteriile benefice din fosa septică. Pot fi utilizate doar în concentraţii foarte reduse: maxim 250 ml de soluţie de clor cu o concentraţie de 12 grade clorimetrice pe săptămână pentru înălbit sau curăţat instalaţiile sanitare. Trebuie să spunem că şi alte produse, ca de exemplu produsele pentru curăţat vase sau anumiţi detegenţi pot conţine clor fără ca aceasta să fie evident. De aceea este recomandat să nu adăugam pe deasupra alte cantităţi de clor.

Nu este recomandată folosirea detartranţilor obişnuiţi pentru curăţarea vasului de WC sau a chiuvetelor. Puteţi folosi detartranţi biodegradabili cum este, de exemplu, Clarcyl.

Bioactivatorul Eparcyl conţine compuşi care neutralizează parţial soluţiile de clor şi protejează astfel buna funcţionare a fosei. Însă introducerea următoarelor produse în fosă este strict interzisă: solvenţi organici (de exemplu acetona, white-spirit, benzine), băi de ulei pentru prăjit, medicamente inutilizate, solide sau lichide, apă de ploaie, apa din piscine sau apa rezultată din spălarea filtrelor de piscină.

Folosim fosa septică de la casa de vacanţă doar pe perioada concediilor şi în week-end. Cum putem să îi asigurăm buna funcţionare?

Dacă folosiţi bioactivatorul lichid Eparcyl nu trebuie să schimbaţi nimic din rutina obişnuită (un flacon în vasul de la WC, o dată la trei luni).

Dacă utilizaţi bioactivator pulbere Eparcyl trebuie să folosiți o doză dublă imediat ce aţi venit (dublați doza folosită în mod uzual, calculată în funcție de numărul de persoane). În acest caz, bioactivatorul permite un demaraj rapid al procesului biologic, evitând astfel, mirosurile neplăcute.

Luăm antibiotice. Este această situaţie compatibilă cu folosirea fosei septice?

Dacă este vorba de un tratament punctual, atunci aceasta nu are consecinţe asupra funcţionării unei fose septice întreţinute cu bioactivator Eparcyl.

Putem utiliza bioactivatorul Eparcyl într-un acvariu?

Da! Numeroşi posesori de acvarii folosesc bioactivator Eparcyl. Doza de bioactivator folosită este destul de mică: în jur de 1 gram o dată la fiecare 2 săptămâni, pentru un acvariu de 100 de litri. Bioactivatorul favorizează mineralizarea dejecţiilor şi a resturilor de mâncare.

Contactează-ne pentru mai multe informații.

031 405 34 75 - (Luni - Vineri) de la 9 la 17

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux